У Києві знайшли обмінники, які продавали фальшиві долари,

беб

Працівники Бюро економічної безпеки виявили у Києві обмінники, які продавали фальшиві долари США.

Як повідомляє пресслужба БЕБ, ці обмінні пункти працювали незаконно.

"Зокрема, в одному з пунктів обміну валют група осіб здійснила збут підробленої іноземної валюти високої якості на суму 1500 доларів США. Банкноти були старого зразка, номіналом 100 доларів", – зазначається у повідомленні.

Знайти цей нелегальний обмінник вдалося завдяки зверненню постраждалого покупця.

"Під час обшуків детективи БЕБ встановили ще один обмінний пункт, у якому також реалізували підроблені гроші. Крім того, зʼясовано, що згадані пункти обміну діяли без необхідних дозволів, використовуючи ліцензією іншого товариства", – додали у БЕБ.

У Києві знайшли обмінники, які продавали фальшиві долари, – БЕБ 01 У Києві знайшли обмінники, які продавали фальшиві долари, – БЕБ 02 У Києві знайшли обмінники, які продавали фальшиві долари, – БЕБ 03 У Києві знайшли обмінники, які продавали фальшиві долари, – БЕБ 04

За результатами обшуків співробітники Бюро вилучили готівку в іноземній та вітчизняній валюті, техніку та документацію на понад 2 мільйони гривень.

Досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, ввезення в Україну з метою використання при продажу або збут підроблених грошей).

Автор: Михайло Орлюк