Київ купить турецькі автобуси за кошти кредиту ЄІБ. ФОТО

isuzu

Комунальне підприємство "Київпастранс" уклало угоду з турецькою компанією Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii Ve Ticaret A.Ş. на постачання автобусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Повідомлення про це оприлюднено в європейському журналі державних закупівель Tenders Electronic Daily (TED), передає Liga.net.

Тендер було оголошено ще у березні 2021 року, розкриття пропозицій відбулося у листопаді 2021 року, але оцінку пропозицій відклали через повномасштабне вторгнення РФ. Тендерні процедури відновили лише у 2023 році.

Свої заявки подали лише два учасники, другим була турецька компанія Otokar.

Кількість придбаних автобусів не вказується, ЗМІ повідомляли, що йдеться про 85 одиниць. Вартість договору становить 18,59 млн євро.

В оголошенні не вказана конкретна модель автобусів. Умови тендеру вказують, що найімовірніше, будуть поставлені низькопідлогові 12-метрові автобуси Anadolu Isuzu Citiport 12. Вони вміщують до 107 пасажирів та обладнані дизельним двигуном Сummins об’ємом 6,7 л (299 к.с.).

Читайте також: "Укрнафта" терміново купила турецькі автобуси на 57 мільйонів

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. – турецький виробник автомобілів та автобусів за ліцензією японської корпорації Isuzu. Anadolu Isuzu випускає міські, міжміські та туристичні автобуси малого та середнього класу.

Автор: Михайло Орлюк