Госпіталь для ветеранів у Києві продовжує витрачати сотні мільйонів на ремонти за завищеними цінами

кличко

Київський міський клінічний госпіталь ветеранів 10-19 січня уклав угоди на ремонт приміщень 1, 2, 3 та 12 поверхів загальною вартістю 288 млн грн з генеральним підрядником ТОВ "Абсолют-клімат".

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

При цьому 24 січня у "Прозорро" було оприлюднено повідомлення про розірвання угоди ціною 504 млн грн на ремонт фасаду лікарні. Причини розриву не повідомили, відомо лише, що за згодою сторін. Однак раніше Державна аудиторська служба виявила порушення у цій закупівлі і зобов’язала замовника його розірвати.

Таким чином зараз продовжують діяти угоди загальною сумою 852 млн грн на ремонт кожного окремого поверху головного корпусу Госпіталю ветеранів по вул. Федора Максименка, 26 у Оболонському районі Києва. Тут створюють реабілітаційний центр для воїнів ЗСУ.

Ці угоди було укладено в той самий період, коли поліція провела обшуки по своїй справі щодо ремонту в госпіталі. У грудні "Центр протидії корупції" подав заяву щодо цих закупівель в Офіс генпрокурора, яку було скеровано до НАБУ.

Читайте також: Ціни будматеріалів на ремонті госпіталю у Києві виявилися завищеними у 2 рази

Як повідомлялося, раніше журналісти виявили, що ціни на будівельні матеріали у кошторисах ремонту госпіталю значно завищені. При цьому всі попередні підряди отримала фірма "Абсолют клімат".

Проєкти з кошторисами для цих ремонтів розробляла фірма ТОВ "Інжинірингбуд Лтд", яку госпіталь обрав без відкритих торгів. Кілька років тому її власником був В’ячеслав Березовський. І цей самий Березовський нині є засновником ТОВ "Абсолют-Клімат", яка на відкритих торгах вже і забрала собі всі підряди на ремонт госпіталю.

Директором "Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни" є Борис Борисов, уповноваженою особою – Олена Пономарьова.

Департамент охорони здоров’я КМДА з 2017 року очолює Валентина Гінзбург. Раніше вона працювала на Дніпропетровщині. Її чоловік Валерій Войченко досі очолює "Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи". Фірма їхнього сина Тимура Войченко регулярно отримувала мільйонні підряди на транспортування померлих громадян у Дніпрі.

Раніше мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту фінансового контролю та внутрішнього аудиту КМДА провести позапланову перевірку тендеру та заявленої вартості ремонтних робіт у "Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни". Однак чим вона закінчилася, наразі невідомо.

Автор: Михайло Орлюк