У Польщі українець зупинив вантажівку з мертвим водієм за кермом

Читать на русском

У Польщі українець зупинив вантажівку з мертвим водієм за кермом

У Польщі українець зупинив вантажівку з мертвим водієм за кермом

Українець їхав за кермом власного авто, коли помітив вантажівку, яка дивно поводилася на дорозі. Він під’їхав ближче і побачив, що за його кермом перебуває водій у непритомному стані.

30-річний громадянин України став позитивним героєм поліцейської хроніки у місті Сосновець Сілезького воєводства. Він на ходу зупинив вантажівку, за кермом якої був бездиханий водій. Про це повідомили на сайті місцевої поліції.

Інцидент стався у темний час доби на трасі DK 94 у напрямку Домброви-Гурничів. Українець їхав за кермом власного авто, коли помітив вантажівку, яка дивно поводилася на дорозі. Він під’їхав ближче і побачив, що за його кермом перебуває водій у непритомному стані.

Українець зреагував миттєво, оскільки некерований транспортний засіб міг наробити лиха.

"Він зупинив своє авто, підбіг до вантажівки, яка рухалася досить повільно, відчинив двері та потяг за ручне гальмо. Далі він викликав "швидку" і поліцейських, які до приїзду медиків надавали допомогу непритомним 59-річному чоловікові. На жаль, водій вантажівки помер, незважаючи на спроби реанімації", — йдеться в повідомленні поліції.

У поліції відзначили сміливість українця та подякували йому за його вчинок.

"Завдяки швидкій реакції свідка цієї події вдалося уникнути ще більшого розростання трагедії на такій жвавій дорозі. Дякую людині, яка відреагувала на загрозу, за громадянську позицію, гідну наслідування", — прокоментували в поліції.