Виставити на аукціон ТРЦ Ocean Plaza вдасться не раніше другої половини 2024 року,

plaza,ocean

Фонд державного майна проводить інвентаризацію столичного ТРЦ Ocean Plaza, зокрема фінансових зобов’язань. Це ще один крок до його продажу , але вихід на аукціон можливий не раніше другого півріччя 2024-го.

Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль, передає Forbes.

Для того щоб розпочати аукціонні процедури, Фонд держмайна разом із Мінʼюстом повернули попередню редакцію статуту ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", що керує коштами державної частки ТРЦ Ocean Plaza (66,65%).

"Це розблокувало можливість призначення нового менеджменту. Адже за попереднім статутом неможливо було переобрати дирекцію, створити наглядову раду та змінити керуючу компанію, яка мала російський слід", – сказав Коваль.

Наразі в керуючій ТРЦ Ocean Plaza компанії триває процес відбору нового менеджменту, а також інвентаризація, зокрема фінансових зобовʼязань, зазначив голова Фонду.

За словами Коваля, вихід на аукціон ТРЦ Ocean Plaza можливий не раніше другого півріччя 2024-го.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 9 червня 2023 року ухвалив розпорядження про передачу ФДМ частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкціонним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, проте у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито у Києві у грудні 2012 року по вул. Антоновича, 176. Його загальна площа –165 тис. кв. м. Інвестиції в об’єкт склали близько $300 млн.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга у 2012 році. Пізніше 2019 року український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. 2021 року він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угода фіналізована влітку 2023 року.

Автор: Юлiя Недашківська