У Миколаєві бійця ЗСУ засудили за вбивство товариша

Читать на русском

У Миколаєві бійця ЗСУ засудили за вбивство товариша

У Миколаєві бійця ЗСУ засудили за вбивство товариша

Військовослужбовця ЗСУ Василя Панасюка засудили до позбавлення волі через вбивство товариша.

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Ленінського райсуду Миколаєва за ч.1 ст. 115 КК.

Панасюк проходив військову службу на посаді старшого оператора взводу спостереження розвідувальної роти. У серпні 2022 року в підвалі за місцем тимчасової дислокації старший солдат у ході конфлікту застрелив військовослужбовця з АКС-74У. Панасюк зробив прицільний постріл у груди опонента. Вбивство сталося на ґрунті неприязних відносин.

Обвинувачений вину в умисному вбивстві фактично не визнав. Нібито загиблий його провокував та напередодні вдарив його ножем в область живота. Про вказану подію він нікому не повідомляв, наклав собі пов’язку, дочекався 6 години вечора, щоб піти в наряд. Після наряду повернувся до своєї кімнати близько 4 годині ранку, але спати не ліг, оскільки до нього прийшов товариш та сказав, що їм потрібно поговорити. Він прохав його відтермінувати з’ясування відносин до ранку, але той нібито наполягав, що їм треба з’ясувати стосунки саме зараз. Показав, що загиблий зайшов до нього з автоматом, який він частково бачив, в іншій руці був ніж. Побоюючись за своє життя (оскільки напередодні між ними виник конфлікт під час якого загиблий наніс йому ножове поранення), взяв з собою автомат та не встиг його розрядити. Далі у ході конфлікту автомат нібито раптово вистрелив.

Однак свідки повідомили, що обидва чоловіки могли вживати наркотичні речовини. Проте Панасюк не мав ніякого поранення ножем, але вбив товариша. Старшого солдата засудили до 8 років позбавлення волі. Строк відбування покарання вирішили рахувати з моменту його затримання — 6 серпня 2022 року.