У Пентагоні прокоментували відхід українських сил із Авдіївки: "Зараз на фронті йде критична боротьба"

Читать на русском

У Пентагоні прокоментували відхід українських сил із Авдіївки:

У Пентагоні прокоментували відхід українських сил із Авдіївки: "Зараз на фронті йде критична боротьба"

Представники Пентагону прокоментували відведення українських сил із Авдіївки, називаючи його "стратегічним" кроком, який спрямований на збереження власної артилерії та снарядів. Зараз українські військові ведуть важливу боротьбу за життя і майбутнє країни, тому необхідне негайне фінансування.

Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу. За її словами, якщо Пентагон не отримає необхідного фінансування від Палати представників, то не зможе передавати критично важливе озброєння Україні. У такому разі військовим доведеться ухвалювати рішення щодо того, які міста можна буде утримувати зі зброєю партнерів.

"Я не можу прогнозувати, це будуть рішення українців, про які вони можуть говорити. Зараз йде критична боротьба за їхні життя та країну, тому ми потребуємо фінансування негайно. Це сигнал тривоги ще з жовтня", – заявила Сінгх.

Вона висловила припущення, що зараз немає поточних занепокоєнь, хоча є міста, які зазнають обстрілів та перебувають під загрозою. Водночас українці щоденно докладають надзвичайні зусилля, щоб утримати кожен клаптик території.

Сабріна Сінгх також запевнила, що Міністерство оборони США може організувати швидку відправку нових пакетів допомоги Україні негайно після ухвалення відповідного законопроєкту Конгресом США.

"Як тільки Конгрес забезпечить нам ці повноваження, я думаю, що ми зможемо достатньо швидко доправити PDA (пакети допомоги, виділені за розпорядженням президента – Ред.) українцям", — зауважила речниця.

 uqidrxitqidqeant