Банда Петрова та Агаджаняна тероризує Полтаву, днями побила військового - виродків "відмазують" полтавські судді

3-го лютого правоохоронці затримали трьох місцевих мешканців з оточення так званого «смотрящего за Полтавою» — фігурантів підозрюють у вимаганні, хуліганстві та викраденні автомобіля. Про це повідомили прес-служби Нацполіції та прокуратури Полтавщини.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

Як повідомили правоохоронці, злочинною групою керував житель Полтави з кримінальним минулим, який входив до оточення так званого «смотрящого за містом Полтава». Останнього затримали влітку 2023-го року — наразі він фігурує у двох кримінальних справах пов’язаних із вимаганням.

Троє затриманих фігурантів також «спеціалізувалися» на вимаганні із побиттям.

За даними слідства, 16 січня 2024-го року підозрювані помітили на пішохідному переході мешканця Полтави, обступили та почали бити. Військовослужбовець ЗСУ, який перебував у Полтаві на лікуванні та вийшов у магазин, випадково побачив хуліганські дії та заступився за потерпілого.

Військовий вихопив полтавця з натовпу та завів у магазин, але слідом в магазин зайшли й підозрювані. В супермаркеті, не реагуючи на зауваження відвідувачів та охоронців, фігуранти нецензурно висловлювалися стосовно військового, погрожували йому ножем, вибили з рук посвідчення учасника бойових дій та двічі вдарили по голові металевою битою.

Також наприкінці січня підозрювані, через погрози відібрали автомобіль мешканця Полтавського району та вимагали з нього $6000 за повернення транспорту.

Для конспірації та переховування фігуранти подобово винаймали квартири в Полтаві та Києві. 3-го лютого організатора та двох учасників угруповання затримали. Під час обшуків у них вилучили дерев’яну палицю обмотану чорною стрічкою, ножі, мобільні телефони, наркотики.

Також правоохоронці знайшли викрадений автомобіль та повернули власнику.

Чоловікам оголосили про підозру за:

  • ч. 4 ст. 189 КК України — вимагання;
  • ч. 4 ст. 296 КК України — хуліганство;
  • ч. 3 ст. 289 КК України — незаконне заволодіння транспортним засобом.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи — у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Затримання Тимура Агаджаняна

Затримання Віталія Петрова

Затримання особи, яку «Полтавщина» не ідентифікувала (просима читачів підказки у коментарях)

З власних джерел «Полтавщині» стало відомо, що двоє із затриманих — це Віталій Петров та Тимур Агаджанян. Останній у вересні 2019-го побив відвідувачів закладу «Урарту», власником якого був його батько — конфлікт стався через те, що відвідувачі попросили повернути гроші за невикористаний алкоголь. Тоді слідство кваліфікувало дії Тимура Агаджаняна як хуліганство, а суд виправдав його.

Батько Тимура Агаджаняна — Геннадій (Саркіс) Агаджанян є головою обласної вірменської общини «Урарту». 19 вересня 2019 року Геннадія Агаджаняна затримали біля апеляційного суду за підозрою у бандитизмі.

Інший підозрюваний — Віталій Петров. Він у грудні 2015-го із травматичного пістолета застрелив свого знайомого. Кримінальне провадження було відкрите за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України), але Октябрський райсуд визнав винним Петрова в умисному вбивстві при перевищенні меж необхідної оборони (ст. 118 КК України) та призначив йому 2 роки ув’язнення.

А влітку 2022-го Петрова розшукували правоохоронці за те, що він влаштував стрілянину біля авторинку через претензії до його паркування. Також батько Віталія — Юрій Петров є обвинуваченим у побитті та пограбуванні полтавця. У липні 2022-го, будучи членом полтавського добровольчого формування, Юрій Петров разом із ще одним добровольцем під час патрулювання завдали потерпілому легкі тілесні ушкодження та забрали мобільний телефон iPhone 8 і гаманець.

На фото вгорі: відомі полтавські бандити, лідери етнічної — "вірменської" ОЗУ, батько і син Геннадій (Саркіс) Агаджанян і Тимур Агаджанян багато років користуються гостинністю України і чимало завинили українцям. Тепер ці виродки б’ють українських військових. У 90-х такі "ловили кулю" при затриманні УБОЗом — звісно, бо "чинили збройний опір"

«Аргумент»