Guardian: Ізраїльські танки просуваються вулицями Рафаха до кордону з Єгиптом

Читать на русском

Guardian: Ізраїльські танки просуваються вулицями Рафаха до кордону з Єгиптом

Guardian: Ізраїльські танки просуваються вулицями Рафаха до кордону з Єгиптом

Танки Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) перетнули стратегічно важливу дорогу Салах ад-Дін і 14 травня досягли деяких житлових районів прикордонного міста Рафах у секторі Гази. Минулого тижня після попереджень Єрусалима Рафах покинули від 360 000 до 500 000 палестинців.

Про це пише The Guardian. Представники Армії оборони Ізраїлю відмовилися коментувати бойові дії.

Свідки повідомили журналістам, що танки "знаходяться на вулицях усередині населеного пункту, відбуваються зіткнення". Також вони відзначали сильну повітряну активність над регіоном, постійні звуки польотів дронів над територією.

Представник ООН повідомив, що передові позиції ЦАХАЛ розташовані приблизно за 2 кілометри від його офісу.

Доктор Джеймс Сміт, британський медик, який працює в Газі, сказав, що контрольно-пропускний пункт Рафах "цілком невпізнанний" через значні руйнування.

Війна у секторі Газа. dqdiqhiqqeihtant

Міжнародні союзники Ізраїлю та групи допомоги раніше неодноразово виступали проти наземної операції в Рафаху, побоюючись потенційної гуманітарної катастрофи. А США заблокували поставки країні важких бомб, які могли були використані в операції.

Увечері 14 травня в CNN заявили, що, на думку Сполучених Штатів, в Ізраїлю достатньо військ неподалік Рафаха, щоб незабаром розпочати повноцінну наземну операцію.

Місто Рафах на карті