Якщо США не виділять 60 мільярдів доларів допомоги, Україна не матиме шансів на перемогу, – Зеленський

Читать на русском

Якщо США не виділять 60 мільярдів доларів допомоги, Україна не матиме шансів на перемогу, – Зеленський

Якщо США не виділять 60 мільярдів доларів допомоги, Україна не матиме шансів на перемогу , – Зеленський

"Чи зможемо ми втриматися? Ні".

На запитання журналіста PBS, скільки часу зможуть протриматися ЗСУ без цієї допомоги і чи зможуть вони відбити очікуваний найближчими місяцями наступ росіян, президент відповів:

"Можу вам сказати відверто: без цієї підтримки у нас не буде шансів на перемогу. Вам потрібно бути набагато сильнішим за свого ворога. Сьогодні співвідношення артилерійських снарядів у нас становить 1-10. Чи зможемо ми втриматися? Ні. У будь-якому випадку, з такою статистикою нас щодня відштовхуватимуть. Щоб захистити 100 відсотків того, що знаходиться під нашим контролем, нам потрібно буде перейти від одного до порівняння чисел, 10-10", – заявив президент.

На уточнююче питання журналіста, чи дозволить ця сума утримати території чи піти в контрнаступ і прорвати оборону РФ, Зеленський прямо не відповів. Він розповів, що РФ перевершує Україну в живій силі та зброї.

"Як ми можемо їх знищити? План дуже простий. Він зрозумілий. Він існує. Є конкретна зброя, яку нам потрібно отримати. Є особлива зброя для захисту неба. Цей план існує. Крім того, усі партнери тримають її у своїх руках. Це план того, що нам справді потрібно", – заявив президент.