Виробник тактичного одягу M-TAC назвав можливі строки відновлення виробництва

зубарєв,одяг,м-тас

Під час ракетної атаки 2 січня ворог трьома ракетами зруйнував київські виробничі потужності та складські приміщення виробника тактичного одягу M-TAC. Було знищено майже 2000 кв. м виробництва, 1700 кв. м складів та річний запас тканини.

Як заявив співзасновник компанії Олександр Карасьов, для відновлення виробництва необхідні суттєві інвестиції, передає Forbes.

"Збитки доволі суттєві. У нас знищено річний запас тканин. Якби знищено було тільки виробництво, це півбіди, а у нас знищені матеріали. Маємо ще чотири фабрики, 1000 працівників, але немає з чого шити. Друга проблема, що з 10 ліній по настилу і розкрою шість знищено", – зазначив він.

Виробник тактичного одягу M-TAC назвав можливі строки відновлення виробництва 01

Тож, власними силами відновлювати виробничі потужності компанія не готова. З інвестиціями у 30% від тих запасів, що були знищені, можливо відновитися за три роки, зі 100% – за рік, каже Карасьов.

"Відновлення – це не лише відбудова, але й замовлення матеріалів, завезення. Ми працюємо з Японією, США, Німеччиною, Італією і з іншими країнами. У кожної компанії є свої строки виготовлення матеріалів. Щоб на складі знову був повний перелік матеріалів, пройде мінімум півроку, а по-чесному – рік", – наголосив співзасновник M-TAC.

Виробник тактичного одягу M-TAC назвав можливі строки відновлення виробництва 02

Конкретну необхідну суму інвестицій він називати не став, щоб ворог не зміг оцінити шкоду, яку нанесли.

"Але я вас запевняю, жоден фонд не дасть у повному об’ємі інвестиції на обʼєм матеріалу, який потрібен був виробництву на рік праці. У нас працювало до 1000 людей: швачки, оператори верстатів, обслуговування розкрійних ліній та інші. Усе зупиниться з дня на день", – наголосив Карасьов.

Виробник тактичного одягу M-TAC назвав можливі строки відновлення виробництва 03

Компанія M-TAC з’явилася у 2014 році під час війни РФ на Донбасі. Речі цього бренду носять президент Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також сотні тисяч військових та цивільних українців.

Автор: Юлiя Недашківська