У бригаді "ДУК Правий сектор" почалися перевірки: оголили фланги біля Часового Яру

Читать на русском

У бригаді

У бригаді "ДУК Правий сектор" почалися перевірки: оголили фланги біля Часового Яру

У 67-й омбр "Добровольчий український корпус Правий сектор" днями поскаржилися, що "вище командування ЗСУ розпочало процес переведення в інші військові частини всіх командирів та бійців ДУК, які формували бригаду і є її бойовим кістяком".

Однак рішення вже ухвалене: механізовану бригаду ДУК реорганізують, як передбачається, після втрат деяких позицій на Часів’ярівському напрямку — штурмовий батальйон корпусу виводять в окрему військову штурмову частину.

Як повідомляють у Сухопутних військах, ідеться про переформатування бригад ЗСУ для вдосконалення структури та підвищення стійкості оборони.

У командуванні підтвердили, що зміни відбуваються через втрату позицій.

"Другої спроби" російські загарбники нам не дарують. Наслідки втрат позицій одним нашим підрозділом та відслонення флангів інших бригад та батальйонів вважаються втраченими людськими життями, зміною обстановки не на користь ЗСУ”, — зазначається у повідомленні.

Указується, що командуванням прийнято рішення про виділення штурмового батальйону окремої механізованої бригади 67 в окрему штурмову військову частину.

"Кількість і масштаби таких заходів не розголошуються, щоб завадити ситуаційній поінформованості ворога про наміри та майбутні дії ЗС", — кажуть у Сухопутних силах.