В Ізраїлі зробили копії іранських дронів "Шахед"

Читать на русском

В Ізраїлі зробили копії іранських дронів

В Ізраїлі зробили копії іранських дронів "Шахед"

ВПС Ізраїлю тренуються збивати репліки БПЛА, що повністю копіюють Shahed.

Ізраїльська компанія Smart Drones створює дрони-мішені для Військово-повітряних сил Ізраїлю, які імітують іранські безпілотники Shahed 136. Ці апарати активно використовуються російськими військами в Україні, передає Zona Militar.

Smart Drones Services Ltd розробляє системи BVLOS (Beyond Visual Line of Sight — система, що дозволяє дрону виконувати політ за межами прямої видимості оператора — Ред.). За словами Дуді Охайона, головного операційного директора, компанія також оснащує військових боєприпасами, що барражують, дронами-камікадзе, а також рішеннями для перевірки можливостей різних систем ППО.

Як повідомив Охайон, нещодавно список повітряних цілей для ВПС Ізраїлю поповнився моделлю RS2 з дельта-крилом, який є дуже точною копією іранського БПЛА "Шахед-136", що використовується росіянами для атак українських територій та Хезболлою в Лівані. Такі дрони-мішені допомагають військовим зрозуміти, які саме погрози можуть нести пристрої супротивника, і як краще їм протистояти.

Головний операційний директор компанії-розробника заявив, що різке зростання використання дронів у всьому світі створило дуже високий попит на захисні системи та їх тестування у реальних бойових сценаріях.

Окрім "Шахедів", компанія нещодавно випробувала безпілотник Predator завдовжки 3,2 м, який має максимальну швидкість 65 м/с і має максимальну дальність польоту в 40 км. Ще однією мішенню, що часто використовується, зображує БПЛА з реактивним двигуном, є РС-1. Його довжина 2 м, максимальна швидкість 100 м/с, а дальність дії 80 км.