Зеленський позбавив українського громадянства злодія в законі "Хмєло"

Читать на русском

Зеленський позбавив українського громадянства злодія в законі

Зеленський позбавив українського громадянства злодія в законі "Хмєло"

Дніпровський районний суд столиці ухвалив затримати на шість місяців з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення 63-річного уродженця Грузії Георгія Хмелідзе, який відомий у статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Хмєло".

Відповідне рішення 27 березня 2024 року постановила служитель Феміди Тетяна Савлук.

 ekikdiqrqidqtant

Таким чином, суддя (яка була визначена в якості головуючої по справі внаслідок повторного авторозподілу справи) задовольнила позовну заяву Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київської області щодо поміщення представника найвищої касти кримінального світу до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ) в селі Мартинівське Миколаївської області.

З матеріалів провадження випливає: "Хмєло" де-юре був затриманий 25 березня 2024 року співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Останнім Георгій Гівійович пред’явив паспорт з тризубом (за інформацією Dетектив-Info, відповідним "аусвайсом" достойника документували навесні 2009 року), втім правоохоронців це не задовольнило. Хмелідзе повідомили, що 4 березня 2024 року президент підписав указ №142/2024, яким "злодія в законі" було позбавлено українського громадянства. На підставі цього "Хмєло" притягнули до адміністративної відповідальності за перебування на території нашої держави без документів, 25 березня міграційники постановили рішення щодо його примусового видворення.

Зауважимо, що під час судового розгляду Георгій Хмелідзе заявив: про прийняття указу щодо припинення його громадянства він не був повідомлений жодним чином. На момент підготовки цього матеріалу текст відповідного документа відсутній на сайті голови держави.

detective-info.com.ua