Для захисту Харкова та інших міст потрібні системи Patriot, – Зеленський

Читать на русском Read in English

Для захисту Харкова та інших міст потрібні системи Patriot, – Зеленський

Для захисту Харкова та інших міст потрібні системи Patriot, – Зеленський

Росія за березень 2024 року випустила по Україні понад 400 ракет і 600 "шахедів". Страждає від російських атак Харків, для захисту потрібні системи Patriot.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляється у "Telegram"-овому каналі глави держави.

"Лише за цей березень російські терористи застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "шахедів" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Різні міста та села України страждають від цього терору, і особливо жорстоко Росія б’є по прифронтових територіях та прикордонних громадах", – зазначив він.

Зеленський підкреслив, що багатомільйонний Харків з перших днів повномасштабної війни зазнає атак.

"Це щоденні знущання та біль, щоденні втрати у місті. Зруйновано критичну інфраструктуру, щоденні руйнування звичайних житлових будинків", – додав глава держави.

Президент заявив, що цього можна уникнути завдяки сучасним системам протиповітряної оборони. Зокрема американський ЗРК Patriot міг би захистити Харків від атак росіян.

"Patriot у руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст та громад, чиє життя зараз під російськими ударами", – наголосив Зеленський.