Влада: через ракетний удар РФ по Новогродівці загинула людина, ще одна поранена

Рятувальні роботи на місці житлового будинку, який сильно постраждав від російського ракетного удару у Новогродівці Донецької області, Україна, 30 листопада 2023 року

Внаслідок нічного російського обстрілу Новогродівки на Донеччині загинула людина, ще одна поранена, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Росіяни вдарили по місту двома ракетами близько 3:40 – вбили 23-річну жінку. Ще одна жінка отримала легкі поранення і не потребує госпіталізації», – написав він у телеграмі.

За його словами, внаслідок атаки зруйновані адмінбудівля і ангар, пошкоджений гуртожиток, два приватні будинки і нежитлові приміщення.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі 26 березня війська РФ атакували 12 БПЛА типу Shahed із мису Чауда (окупований Крим) та Курської області (РФ), а також двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донеччини. Українські військові збили всі 12 «шахедів» у Миколаївській та Харківській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Станом на 21 лютого в ООН підтвердили, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум