Збройні сили «задвохсотили» групу окупантів під час споглядання праху Суворова

Читать на русском

Збройні сили «задвохсотили» групу окупантів під час споглядання праху Суворова

Збройні сили «задвохсотили» групу окупантів під час споглядання праху Суворова

Останки імперського полководця вирили за наказом Шойгу заради «удачі на виборах та захисту Росії від ворожих ударів».

У п’ятницю, 22 березня, Збройні сили України вразили скупчення російських окупантів у Запорізькій області – на той час вони зібралися поглянути на порох Суворова. Удар ЗСУ зміг ліквідувати чотирьох російських військових, ще сім отримали поранення. Про це свідчать публікації російських Telegram-каналів, повідомляє Апостроф.

У повідомленні зазначено, що минулої п’ятниці на Запоріжжі офіцери зібралися біля праху Суворова, який туди перевезли з тимчасово окупованого Криму. На той час ЗСУ і здійснили удар по скупченню ворога.

За повідомленнями з російських пабліків, снаряд, який прилетів до окупантів подивитися на порох Суворова, ліквідував 4 окупанти, ще 7 росіян отримали поранення.

Вони вказують на підтвердження "прильоту", зазначаючи, що порох Суворова також "постраждав, але не сильно". Вони зазначають, що його порох захистив спеціальний броньований ящик.

Самі ж окупанти скаржаться, що неправильним було збиратися біля лінії фронту. Однак у повідомленні пропагандисти додають, що супротивник і надалі продовжить возити порох Суворова вздовж лінії фронту.

Останки Олександра Суворова під час нещодавнього візиту до Севастополя взяв із собою міністр оборони РФ Сергій Шойгу. За інформацією телеграм-канал «Кремлівська табакерка», порох полководця тимчасово забрали з Благовіщенської церкви Олександро-Невської Лаври. Підготовка до розкопування могили Суворова потрапила до об’єктивів камер, але сам цей факт вдалося приховати під прикриттям планових робіт.

Потривожили порох полководця за прямим наказом Сергія Шойгу. «Сергій Кужугетович зовсім збожеволів, тому, я думаю, всі повинні про це знати. Він вирішив дістати останки Суворова з могили та провести над ними молебень, причому за участю представників одразу кількох релігійних організацій, не лише нашої православної церкви. Будуть і буддисти, і мусульмани. Молебень пройде днями, явка для всіх у нашому міністерстві обов’язкова», — сказав один із джерел у Міноборони.

За словами іншого джерела, після цього прах Суворова занурять на літак і облітають лінії фронту (там, де це можливо) і кордонів країн НАТО. «Політає» Суворов і неподалік гарячих нині точок – Білгородської та Курської областей.

Усі ці дії здійснюються в секретному режимі, «щоб не викликати зайвих розмов та звинувачень у вандалізмі».

Шойгу та багато його соратників вірять, що після цього сила російської зброї настільки зросте, що вони матимуть можливість завершити СВО перемогою вже цього року.

Цікаво, що Володимир Путін у молебні над порохом Суворова брати участь відмовився. Але дозволив Шойгу політати з останками полководця над Москвою, Пітером та низкою інших міст і регіонів – заради «удачі на виборах та захисту Росії від ворожих ударів».

За даними джерел у Міноборони, у Москві на молебні над прахом Суворова були присутні представники багатьох релігій. Після цього його занурили у легкомоторний літак і полетали над столицею «заради успішних виборів та захисту Москви від ворожих ударів».

Пізніше Шойгу взяв із собою останки до Севастополя. Там їх показали «спеціально обраним офіцерам», занурили у вертоліт і полетали з ними над рядом об’єктів у місті.

Після цього гелікоптер пролетів значну частину Криму, причому так, щоб прах Суворова «опинився над важливими об’єктами, по яких завдавав і ще може завдати своїх ударів ворогам». Тепер останки полководця виправлять до зони проведення СВО – ближче до складних ділянок фронту.

«На перший погляд, ну що тут такого, людина померла давно. Я був скептично налаштований. Але коли придивився... Знаєте, від нього благодать і сила якісь виходять. Дуже радий, що бачив цей порох і навіть доторкнувся до нього. Вірю тепер, що Олександр Васильович нас із неба захистить», — сказав офіцер, який бачив останки Суворова.

До речі, у могилі Суворова залишили порожню труну, щоб ніхто не помітив зникнення останків.