Ремонт госпіталю для ветеранів від підлеглих Кличка подорожчає ще на 300 мільйонів

кличко

Комунальне підприємство "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" КМДА попри публікації про завищені ціни на своїх тендерах уклало у листопаді оголосило нові тендери на ремонт свого головного корпусу загальною вартістю 288 млн₴ Після цього загальна вартість робіт може перевищити 1,36 мільярда гривень.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

Тепер ідеться про капітальний ремонт 1, 2, 3 та 12 поверхів центрального корпусу госпіталю.

Раніше журналісти з’ясували, що у кошторисах капітального ремонту приміщень 5-11 поверхів Київського міського клінічного госпіталю ветеранів загальною вартістю 1,1 млрд грн ціни на будівельні матеріали були завищені в середньому вдвічі. Наприклад, вікна оплатять по 10 тисяч гривень за квадратний метр, тоді як ціни у інших замовників та у магазинах вдвічі-втричі менші.

Не зважаючи на це, "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" у листопаді продовжив проводити закупівлі на капітальний ремонт інших поверхів. Зараз тендери на етапі кваліфікації переможця. У всіх чотирьох закупівлях єдиним учасником була фірма "Абсолют клімат", яка отримала всі попередні підряди.

При цьому очікувана вартість капітального ремонту 5-11 поверхів фактично не відрізняється від очікуваної вартості ремонтів 1-3 та 12 поверхів. Тобто ціни не відрізнятимуться від тих, які виявилися завищеними.

Госпіталь також продовжив сплачувати рахунки будівельного підрядника. За даними порталу казначейських проплат "Spending", 6 листопада госпіталь перерахував "Абсолют клімату" 47 млн₴ Разом з перерахованими раніше коштами сума оплачених робіт становить вже 231 млн₴

Читайте також: Ціни будматеріалів на ремонті госпіталю у Києві виявилися завищеними у 2 рази

Як повідомлялося, на початку жовтня комунальне підприємство "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" КМДА уклало нові угоди на ремонт свого головного корпусу загальною вартістю 576 мільйонів гривень. З урахуванням укладених впродовж року угод витрати на ремонт цього корпусу тоді сягнули 1,07 мільярда гривень.

Після публікацій у ЗМІ про завищену вартість ремонту мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту фінансового контролю та внутрішнього аудиту КМДА провести позапланову перевірку тендерів та заявленої вартості ремонтних робіт у "Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни". Про її результати не повідомлялося.

Своєю чергою Державна аудиторська служба виявила порушень у процедурі закупівель послуг з ремонту фасадів та заміни вікон корпусу Київського міського клінічного госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці на загальну суму 504 млн₴

Директором "Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни" є Борис Борисов, уповноваженою особою – Олена Пономарьова.

Департамент охорони здоров’я КМДА з 2017 року очолює Валентина Гінзбург. Раніше вона працювала на Дніпропетровщині. Її чоловік Валерій Войченко досі очолює "Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи". Фірма їхнього сина Тимура Войченко регулярно отримувала

Автор: Михайло Орлюк