Українці стають навколішки лише в молитві, і ніколи – перед загарбниками, – Зеленський

Читать на русском Read in English

Українці стають навколішки лише в молитві, і ніколи – перед загарбниками, – Зеленський

Українці стають навколішки лише в молитві, і ніколи – перед загарбниками, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у Великдень. Глава держави наголосив, що громадяни України не стають навколішки, лише для молитви.

Про це стало відомо із звернення президента.

Зеленський звернувся до українців із Софійського собору у Києві, де відбувається виставка українських художників.

"Це ікони на ящиках від боєприпасів. Просочені димом нашої землі та духом нашого народу. Символи великих випробувань і великої сили, яка допомагає нам їх долати. Кожна з цих ікон – наче божественний прояв. Доказ того, що небо з нами. Відповідь на запитання, чому українці вистояли", – наголосив президент.

Як пояснив глава держави, на іконах написані імена героїв, які віддали життя за Україну та показали, що "українці стають навколішки лише в молитві, і ніколи – перед загарбниками та окупантами".

"Молимося один за одного. Коли всі ми стали один одному ближче, один одному ближніми. А колишній сусід, який постійно набивався нам у брати, для нас далекий навіки. Він порушив усі заповіді, захотів наш дім, прийшов нас вбивати. Світ бачить це. Бог знає це. І ми віримо: у Бога на плечі – шеврон з українським прапором.

Президент зазначив, що сьогодні українці об’єднуються у спільній молитві за бійців, які зустрічають Великдень в окопах та на позиціях.

"Сьогодні наша молитва – за всіх українців, які чекають на цей світанок і неодмінно побачать його. Дочекаться миру, правди і Бога, який повернеться на випалену землю. Усіяну шрамами у вигляді воронок і траншей. Повернеться тишею, спокоєм, квітами замість мін на полях. Повернеться дитячим сміхом замість реву повітряної тривоги. Світло, яке повернеться на всю нашу Господом цю землю, на всі території, чортами тимчасово окуповані. Бог повернеться до Маріуполя. На терикони та на узбережжі морів. Так було. Так точно буде", – сказав він.