Рада ухвалила закон про посилення мобілізації без строків демобілізації (оновлено)

військовий,мобілізація,квиток

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10449 про мобілізацію.

Про це перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

"Законопроєкт про мобілізацію прийнято в цілому. За – 283. У редакції Комітету. Всі враховані 31 правка набрали голоси на підтвердження", – зазначив він.

Під час розгляду проєкту закону було підтримано правку Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки про виключення із законопроєкту норми про демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців служби.

Зокрема, законопроєкт №10449 передбачає зміни щодо процесів мобілізації і демобілізації, покарання для ухилянтів, базової військової служби, права на відстрочку, а також запроваджує нові обовʼязки військовозобовʼязаних.

Що відомо про законопроєкти про посилення мобілізації?

Нагадаймо, 7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про посилення мобілізації, який запроваджує обов’язкову реєстрацію електронного кабінету для усіх військовозобов’язаних і передбачає запровадження електронних повісток.

Низку зауважень до нового законопроєкту висловили Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики та омбудсмен Дмитро Лубінець, а народні депутати подали до нього понад 4 тисячі поправок.

Детальніше читайте у матеріалі БізнесЦензора: Електронні повістки, арешт рахунків та відстрочки: Що пропонує новий законопроєкт про мобілізацію

Автор: Юлiя Недашківська