Унаслідок нічного обстрілу є знеструмлення у п’яти областях

ремонт,електроенергія,електрика,світло

У ніч на 19 травня ворог здійснив черговий обстріл території України, унаслідок чого була пошкоджена енергетична інфраструктура. Через це є відключення світла на Запоріжжі, Львівщині, Донеччині, Миколаївщині та Дніпропетровщині.

Про це повідомляє пресслужба міністерства енергетики.

Зокрема, на Львівщині через падіння уламків ударного безпілотника частково знеструмлено один населений пункт.

Також у Запорізькій області внаслідок артобстрілів знеструмлено 8 населених пунктів, 4,7 тис. споживачів залишилися без світла. На Донеччині через обстріл знеструмлено 7 населених пунктів, без світла залишилися 10,2 тис. споживачів. Також через обстріли є відключення світла в Миколаївській та Дніпропетровській області.

Водночас на Харківщині під обстріл під час виконання робіт потрапила бригада енергетиків, обійшлося без постраждалих.

При цьому, внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Крім того, на Київщині через технологічні порушення було відключено понад 20 тис. споживачів, переважну більшість уже заживлено.

Загалом за добу енергетикам вдалося повернути світло для 30,4 тисячі споживачів, зокрема й у прифронтових областях.

Також відновлено роботу міждержавної лінії електропередачі з Угорщиною, яка вимкнулася минулої доби. Пошкодження були виявлені на території Угорщини, ліквідацію порушень провели угорські енергетики, додали в Міненерго.

Експорт до Молдови становить від 11 до 129 МВт, до Польщі – від 95 до 195 МВт. Він відбувається у період зниженого внутрішнього споживання електроенергії. Імпорту на поточну добу не планується.