Епопея зі звільненням Кубракова з посади віцепрем’єра закінчилася

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепремʼєра з питань відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це йдеться у картці документа на сайті парламенту.

Як повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк, проєкт постанови 9 травня має розглянути профільний комітет, потім його винесуть на розгляд сесійної зали.

За інформацією Олексія Гончаренка, депутати в сесійній залі 272 голосами "за" проголосували за відставку Кубракова.

За інформацією “Української правди”, народні депутати зі “Слуги народу” на засіданні фракції в середу вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремих відомства.

Парламентський комітет з питань організації державної влади запропонував утворити Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики. Це підтримав премʼєр-міністр Денис Шмигаль, який брав участь у засіданні фракції СН 8 травня.

За даними УП, у четвер парламент планує звільнити Кубракова. Потім Кабінет міністрів має ухвалити рішення про розділення міністерства. Главою Мінінфраструктури збираються призначити Кубракова, а кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена.

Раніше, 1 травня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що міністра інфраструктури Олександра Кубракова можуть звільнити, а на його місце призначити чинного міністра оборони Рустема Умєрова.

Однак того ж дня в Центрі протидії дезінформації заявили, що інформація про відставку голови Міноборони Рустема Умєрова та голови Мінінфраструктури Олександра Кубракова “не відповідає дійсності”.