Історія «золотого ухилянта» Слобоженка

Читать на русском

Історія «золотого ухилянта» Слобоженка

Історія « золотого ухилянта» Слобоженка

Є такий персонаж, бізнес-вундеркінд, власник Traffic Devils Олександр Слобоженко (1998 р.н.). Це про нього писали як про “наймолодшого доларового мільйонера”. Згодом журналісти підловили його на надмірних пацанячих понтах. Хлопець засівав баблом навколо себе, хизувався подорожами на бізнес-джетах, власним автопарком преміум-класу, вартістю в 3 лями дол тощо.

Як пише УП, Слобоженко не лише “золотий ухилянт” (“прикупив” зняття з військового обліку), але й має проблеми з приховуванням податків та працює на сірі гемблінгові компанії. Журналісти розкопали, що Слобоженко та його друзі Вадим Герасименко та Артур Бершадський, маючи статус «непридатних до військової служби», на тлі режиму воєнного стану постійно курсують за межі країни і розважаються на європейських курортах. А ще один персонаж з цієї компанії перетинає кордон як волонтер по системі «Шлях».

Суть бізнесу Слобоженка — “арбітраж трафіку, переважно у сферах гемблінгу та беттінгу”. Людською мовою: він приводить клієнтів на сайти чи додатки рекламодавців і отримує за них гроші. Основними його клієнтами є гральний бізнес. Traffic Devils стала мегавеличиною на цьому ринку в час пікового розквіту гемблінгу (2019 — 2023 рр).

Є одна історія, яка зараз наздоганяє Слобоженка. Як зазначають розслідувачі, використовуючи збій у сервісі створення віртуальних банківських карток SPENDGE, компанія Слобоженка ймовірно провела серію махінацій. За майже два місяці 2022 року – з березня по травень, працівниками Traffic Devils було створено певну кількість платежів загальною сумою майже 26 млн євро на оплату реклами у "Фейсбуці". Проте з балансу людей Слобоженка було списано лише мізерні 259 тисяч євро. Недоплата по платежах, проведених працівниками Traffic Devils, складає понад 25,6 млн євро. Ба більше, представники команди Traffic Devils у квітні засвітились на «сходці» в Москві, про яку писали російські сайти. Як стверджується, 5 грудня 2023 року на російському каналі WelcomePartners відбулася зустріч зі співробітниками Traffic Devils – тімлідом Олегом (він же Vasil Kit) та Семеном. Там вони, зокрема, ділилися досвідом успішних «оборудок».

Що цікаво, в минулому Слобоженку вдалося вийти сухим з води і закрити кримінальну справу, в якій йому нарахували понад 54 млн боргів. Однак, вже у 2023 році кримінальне провадження відкрило БЕБ – за підозрою у несплаті податків (ст. 212 ККУ), організації азартних ігор (ст. 203−2 ККУ) та легалізації доходів, здобутих злочинним шляхом в особливо великому розмірі (ст. 209 ККУ). Доречі, сам Слобоженко заявив, що планує сплатити до держбюджету нараховані податки. Тобто визнав факт злочину.

Знаючі люди кажуть, що Слобоженко переоцінив себе та своїх “старших товаришів”, які його берегли від неприємностей. Гральний бізнес почали щемити. Вже на початку 2024 року компанія Слобоженка почала відчувати проблеми не лише з традиційними клієнтами, але й надто прискіпливу увагу силових структур до себе. Слобоженком персонально зацікавились журналісти-розслідувачі, які встановили не лише обставини отримання відмазки від мобілізації, але й те, що сам Слобоженко майже нічим не володіє. Все записано на родичів. Навіть його розпіарений автопарк. Засвітилися його зв‘язки з Росією.

Спроби самого Слобоженка розповісти про свою круту волонтерську діяльність провалилися. Поряд з Lamborghini Urus, Ferrari 488 Spider, Mercedes-Benz G63 AMG, BMW M5, Audi RS6, Porsche Panamera, якийсь древній джип 2010 року та десяток легких дронів, які він передав військовим, виглядали фігово.

Зрозумівши, що ситуація як напередодні грандіозного шухеру, Слобоженко починає релоковувати свій преміум автопарк. Як пишуть розслідувачі, автівки вивезли з паркінгу престижного столичного ЖК «Парк авеню» у невідомому напрямку. Бізнес-вундеркінд суттєво скоротив свою присутність в соцмережах. Журналісти пишуть, що сам він перетнув кордон України 28 березня цього року і досі не повернувся. Та й слідчі дії поновилися. Повернеться? Як думаєте?

ord-ua.com