У КМВА роз’яснили ситуацію з блокпостами і врученням повісток: "У кожного громадянина є обов’язки"

Читать на русском

У КМВА роз’яснили ситуацію з блокпостами і врученням повісток:

У КМВА роз’яснили ситуацію з блокпостами і врученням повісток: "У кожного громадянина є обов’язки"

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що мобільні блокпости було встановлено у різних районах столиці не для вручення повісток, а в межах навчань військових. У навчаннях брали участь угруповання Сил оборони Києва, і про них повідомляли заздалегідь.

Про це OBOZ.UA сказав Михайло Шаманов, речник міської військової адміністрації Києва в середу, 3 січня. Однак він наголосив, що кожен громадянин України має не тільки права, а й обов’язки.

Зокрема це стосується військовозобов’язаних громадян, які мають стати на військовий облік.

"Що стосується повісток, паніки та дезінформації. У кожного громадянина є права, ми постійно про це говоримо. Але є й обов’язки. Зокрема обов’язок захисту Батьківщини, її незалежності й свободи. Це конституційний обов’язок громадянина. І коли ми чуємо про паніку щодо того, що десь роздають повістки, і про мобілізацію, я підозрюю, що, можливо, щось і відбувається у незаконний спосіб, і цим мають займатися правоохоронні органи. Але все ж стати на військовий облік – це обов’язок кожного військовозобов’язаного громадянина", – зазначив він.

Шаманов нагадав, що в різних районах столиці з 25 по 28 грудня угруповання сил і засобів оборони Києва у взаємодії з КМВА, Патрульною та Національною поліцією та іншими структурами, що відповідають за безпеку столиці, проводили навчання.

"Це були планові навчання, анонсовані заздалегідь. Ми закликали людей нормально до цього ставитися, бо війна триває. У війні завжди сценарій непередбачуваний. Тобто ЗСУ, тероборона, Нацполіція, НГУ мають вчитися, набиратися досвіду та підвищувати свою боєздатність", – сказав він.

Навчання передбачали розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, перевірку транспорту, документів, певні пошукові та контрдиверсійні заходи.

"Навчання мали на меті вдосконалити систему управління та організації, ефективну взаємодію для забезпечення громадської безпеки", – зазначив Шаманов.