"Хрещення вогнем": у легіоні "Свобода Росії" розповіли про рейд у Білгородську область

Читать на русском

Радник із питань комунікацій легіону Олексій Барановський зазначив, що сьогодні бійці виконали всі бойові завдання. До лав легіону постійно додаються нові воїни і їм потрібно отримати бойовий досвід .

Радник з питань комунікацій легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський пояснив мету операції, яку бійці провели сьогодні у Білгородській області. Він зазначив, що глобальна мета таких рейдів – відтягнути резерви російської армії, тактичні цілі – знищення живої сили та техніки супротивника. Про це він розповів 28 вересня в ефірі "Радіо Свобода".

На запитання журналістки навіщо Легіон "Свобода Росії" сьогодні пішли на Бєлгород, Олексій Барановський відповів: "А чому б і не піти на Бєлгород, якщо є така можливість? Ми постійно моніторимо ситуацію на кордонах, у прикордонних областях. Це не лише Білгородська область, але і Курська, і Брянська. Колеги нещодавно ходили до Курської області, вони там знайшли прогалини. Нам подобається більше Білгородська область, йде відстеження ситуації, щоб здійснити рейд. І ось зараз вона з таких ситуацій", — розповів радник легіону.

Він зазначив, що до лав легіону постійно додаються нові бійці і їм потрібно здобути бойовий досвід, це є однією з цілей таких рейдів.

"Але насамперед це "обстріляти" молодь, так зване "хрещення вогнем", бо щомісяця до Легіону додаються рекрути, а також навести паніку на командування (ВР РФ — Ред.), аж вони повинні реагувати та стягувати туди додаткові сили... таким чином відволікаємо їх, у тому числі й від українських напрямів", — пояснив Барановський.

Також радник легіону зазначив, що фортифікаційні споруди росіян і мінні поля у прикордонні є "показухою". Їх легко подолати.