РФ не відмовилася від своїх цілей в Україні: в ISW пояснили, чим загрожує тимчасове припинення вогню

Читать на русском

РФ не відмовилася від своїх цілей в Україні: в ISW пояснили, чим загрожує тимчасове припинення вогню

РФ не відмовилася від своїх цілей в Україні: в ISW пояснили, чим загрожує тимчасове припинення вогню

Країна-агресор Росія дотримується своїх максималістських цілей в Україні та не зацікавлена у сумлінних переговорах. До того ж незважаючи на повідомлення про те, що західні чиновники стають "схильнішими" до можливого діалогу між Києвом та Москвою щодо припинення війни.

Сьогодні Кремль добивається тимчасового припинення бойових дій, щоб відновити армію й надалі продовжити агресію зі ще більшою силою. На це вказали в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Аналітики звернули увагу на статтю Politico, у якій цитувалися неназваний представник адміністрації президента США та дипломат із ЄС. Ці джерела розповіли, що Вашингтон та європейські чиновники зміщують свою увагу з підтримки повної перемоги України над Росією на покращення позиції Києва у передбачуваних можливих переговорах із Москвою про припинення війни.

Видання зазначило, що такий діалог, найімовірніше, змусить Україну поступитися територією Росії. На цьому тлі міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 27 грудня заявив, нібито Захід має намір заморозити війну в Україні, а потім подати її як перемогу. Кремлівський поплічник риторично запитав, мовляв, яких перемог США здобули у В’єтнамі, Афганістані та Іраку після того, як "спробували зробити те ж саме".

Росія не відмовилася від своїх цілей в Україні: в ISW пояснили, чим загрожує тимчасове припинення вогню queiqxeiudiqerant

На думку аналітиків, такі його посилання дозволяють припустити, що Лавров розглядає західну дискусію про заморожування війни і підготовку до можливих українських переговорів із Росією як "готовність Заходу визнати поразку України".

Також заява російського міністра узгоджується з недавніми висловлюваннями інших російських офіційних осіб про те, що Кремль "не зацікавлений у заморожуванні війни" або "проведенні чесних переговорів" і продовжуватиме переслідувати свої експансіоністські територіальні цілі та зусилля щодо "демілітаризації" України.

"Тимчасове припинення вогню, найімовірніше, дасть російським військовим час підготуватися до нової агресії проти України. Зрештою Росія все одно дотримуватиметься тих самих максималістських цілей для цієї нової агресії", – дійшли висновку в ISW.