Яку тактику окупанти застосували в Часовому Яру

Читать на русском

Яку тактику окупанти застосували в Часовому Яру

Яку тактику окупанти застосували в Часовому Яру

ЗС РФ можуть припинити лобові штурми й атакувати Часів Яр із флангів. На думку ексспікера Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, це має "певні загрозливі тенденції".

Збройні сили Російської Федерації не припиняють атакувати Часів Яр Донецької області. Колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що мікрорайон "Канал" найбільше страждає від ворожих "банзай-штурмів".

Про це він повідомив під час телемарафону.

"Наразі мікрорайон "Канал" найбільше потерпає від ворожих так званих "банзай-штурмів". Ворог навіть заходить на вулиці, які розташовані на сході цього мікрорайону", — сказав Владислав Селезньов.

Він наголосив, що окупанти отримують "ляпаси" від українських операторів бойових машин і FPV-дронів, у результаті вони змушені відступати, втрачають військову техніку та живу силу. Проте такі атаки постійно повторюються.

Експерт вважає, що найближчою перспективою може бути загроза не лобових штурмів, а спроб противника обійти ЗСУ біля Часового Яру з флангів. За його словами, такі атаки мають "певні загрозливі тенденції".

Селезньов зазначив, що під час "банзай-атак" на техніку росіяни завантажують максимальну кількість особового складу. Окупанти сподіваються короткі дистанції долати на великій швидкості, аби уникнути удару українських БПЛА, артилерії чи мін. Інколи росіяни мають успіхи, проте частіше вони втрачають техніку, яку використовують для "банзай-атак", і особовий склад, який перебуває на борту машин.