Агент російського ГРУ отримав 15 років в’язниці: Шпигував за штабами Сил оборони

Читать на русском

Агент російського ГРУ отримав 15 років в’язниці: Шпигував за штабами Сил оборони

Агент російського ГРУ отримав 15 років в’ язниці : Шпигував за штабами Сил оборони

Агент російського ГРУ, який шпигував за штабами Сил оборони, проведе за ґратами 15 років. Ворожий поплічник передавав окупантам дані про локації підрозділів ЗСУ, Служби безпеки та Державної прикордонної служби у Харкові та Чернівцях.

Про це повідомили в офіційному "Telegram"-овому каналі Служби безпеки України. Також російський агент передавав окупантам електронні координати важливих мостів та електропідстанцій у згаданих регіонах України.

Співробітники СБУ затримали його "на гарячому" у травні 2023 року під час скоєння ним прихованої фотофіксації військового об’єкта у Чернівцях.

Як повідомляється, ворожим агентом виявився чоловік, який раніше мешкав у Чернівцях, а у 2021 році переїхав до Харкова й працювала техніком із налаштування інтернету.

Після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну його дистанційно залучив до співпраці кадровий співробітник Головного управління Генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ).

Фігурант привернув увагу агресора через свої антиукраїнські публікації у забороненій соціальній мережі "Однокласники".

Під час свого перебування у Харкові ворожий агент стежив за розташуванням українських блокпостів та об’єктів фортифікації в місті, а також передавав інформацію про місце розташування місцевих енергетичних об’єктів окупантам.

Пізніше колаборант, виконуючи вказівки свого "куратора", повернувся до Чернівців під прикриттям відвідування родичів. Проте його основною метою було стеження за обласним управлінням СБУ, прикордонним загоном та місцевим військкоматом.

Для зв’язку з російською спецслужбою він використовував анонімний месенджер.

На підставі зібраних доказів Служба безпеки вважає, що ворожий агент винен за двома статтями Кримінального кодексу України: частина 2 статті 111 – пособництво державі-агресорці; частини 2 і 3 статті 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікація її учасників.

Суд на підставі доказів, зібраних українськими спецслужбами, визнав його винним і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Шпигував за штабами Сил оборони: агент російського ГРУ отримав 15 років в’язниці queideeidrhixxant