Британська розвідка оцінила масштаб дезертирства в армії Путіна

Читать на русском

Британська розвідка оцінила масштаб дезертирства в армії Путіна

Британська розвідка оцінила масштаб дезертирства в армії Путіна

Військові суди країни-агресора Росії в березні 2024 року розглянули рекордну кількість справ про дезертирство. Паралельно з цим спостерігається рекордна кількість прохань росіян про притулок в іноземних державах.

Про це заявила британська розвідка. Її звіт було оприлюднено 24 квітня в акаунті на платформі X (раніше Twitter) міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Російське видання "Медіазона" (позиціонує себе як опозиційне) зібрало інформацію та з’ясувало, що в березні вироки за дезертирство отримали 64 військовослужбовці ЗС РФ.

Загальна відома кількість справ із моменту т. зв. часткової мобілізації (вересень 2022 року) – 7400. Найбільше справ про дезертирство припадає на Московську область – 496.

"Багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримавши умовні терміни, повернулися у свої частини та на передову", – ідеться у звіті.

Британські розвідники зазначили, що росіяни, зокрема ті, які потрапили на "СВО" за "частковою" мобілізацією, "зобов’язані залишатися на військовій службі на невизначений термін із невеликою перспективою звільнення".

Також у відомстві звернули увагу на те, що рекордного рівня досягла кількість прохань про надання притулку в західних країнах від громадян Росії, які ухиляються від служби.

Звіт розвідки Великобританії queiqxeihuirhant