Ворог українців, але партнер Офісу Президента Портнов подав до суду на журналістів Цензор.НЕТ за визначення "колаборант та зрадник" на його адресу

Ексзаступник голови Адміністрації президента-втікача Януковича Андрій Портнов подав до суду на головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова та журналістсів видання — Юрія Віннічука та Ольгу Прокопишин.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

25 серпня 2023 на сайті "Бізнес.Цензор" було оприлюднено інтерв’ю з головою НАЗК Олександром Новіковим. У позовній заяві стверджується, що там нібито було поширено недостовірну інформацію про Андрія Портнова.

Так, журналісти поставили Новікову питання: "Як ви працюєте з персональними санкціями проти росіян, проти їх поплічників, колаборантів? Зараз дуже багато публічних персон, до яких в принципі не були застосовані санкції, вони можуть заходити у Верховну Раду, можуть спокійно жити в Україні. Навіть позиватись в українських судах, як наприклад колаборант та зрадник Портнов?".

Позивач стверджує, що інформація про те, що Портнов є колаборантом та зрадником "порочить честь, гідність і ділову репутацію" Портнова.

Портнов просить визнати інформацію недостовірною і зобов’язати авторів матеріалу Юрія Віннічука та Ольгу Прокопишин, а також головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова спростувати її.

Також суд просять стягнути на користь Портнова 3 220, 80 грн витрат на судовий збір, 49 тис. грн витрат на правничу допомогу, а також 6,3 тис. грн витрат на адвоката. Загалом — 58 520, 80₴

Нагадаймо, з 27 серпня до 5 жовтня 2018 року Портнов керував проросійським телеканалом NewsOne.

Проєкт UkraineWorld від Internews Ukraine у дослідженні 2020 року зазначив, що Портнов активно намагався дискредитувати Революцію Гідності та проєвропейські реформи в Україні, а також просувати антизахідні програми, залучаючи до цього інтернет-ботів.

У березні 2022 року журналісти встановили, що родина Портнова володіє нерухомістю у Москві спільно з друзями очільника російського МЗС Сергія Лаврова.

З грудня 2021 року Портнов перебуває під санкціями США. Обмеження запровадили за використання впливу для отримання рішень в судах України та підрив реформ. До 2014 року Портнов в адміністрації президента Януковича відповідав за напрямок судоустрою.

У липні 2022 року стало відомо, що Портнов залишив територію України. ЗМІ також повідомили, що його син Ігор також виїхав з України за підробленими документами.

Колаж угорі: сім’я виродків — батько та син Портнови збігли з України до росії на початку широкомасштабного вторгнення. Це не могло статися без допомоги Офісу Президента, де працюють багаторічні поплічники Андрія Портнова — Олег Татаров, Андрій Смірнов і Андрій Єрмак

«Аргумент»