ЗСУ перейшли в атаку на Оріхівському напрямку та увійшли до Новопрокопівки

Читать на русском

ЗСУ перейшли в атаку на Оріхівському напрямку та увійшли до Новопрокопівки

ЗСУ перейшли в атаку на Оріхівському напрямку та увійшли до Новопрокопівки

Минулої ночі Збройні сили України перейшли в атаку на Оріхівському напрямку.

Про це пишуть військові телеграм-канали.

За їхніми даними, наступ ведеться на Новопрокопівку — селище по трасі у бік Токмака. Цей напрямок спочатку був позначений як один із пріоритетних для контрнаступу ЗСУ.

Росіяни пишуть, що бої точаться на підступах до села. А низка українських телеграм-каналів повідомляють, що техніка ЗСУ вже рухається вулицями Новопокровки, публікуючи відео, зняте з безпілотників. Заявляється, що тут діє третя бригада імені Петра Болбочана. Офіційної інформації від командування ЗСУ щодо успіхів у Новопрокопівці поки що немає.

Водночас, як пишуть російські військові оглядачі, ЗСУ перейшли до наступальних дій під Вербовим, що на схід від Роботино, та біля села Копані, на захід від Роботино. Удари наносяться у рамках операції з розширення зони прориву на Оріхівському напрямі.

Українським військам небезпечно просуватися на південь у районі Роботино, не усунувши загрози оточення з флангів. Для цього ведеться наступ як на Копані (західний фланг), так і на Роботино (східний фланг). Біля обох населених пунктів нині тривають важкі бої.

За даними українського військового телеграм-каналу Deep State, росіяни вводять резерви під Вербовим та на інших ділянках цього напряму.

Карти бойових дій. Джерело — Телеграм qhtiqzuitdiqerant