Президент НАМН Цимбалюк особисто вручав ордени підозрюваному у розкраданнях скандальному екснардепу Дубовому та його сину

Читать на русском Read in English

Президент НАМН Цимбалюк особисто вручав ордени підозрюваному у розкраданнях скандальному екснардепу Дубовому та його сину

Президент НАМН Цимбалюк особисто вручав ордени підозрюваному у розкраданнях скандальному екснардепу Дубовому та його сину

Президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк на початку вересня вручив ордени підозрюваному в розкраданнях екснардепу Олександру Дубовому та його сину Марку. Як зазначається, такої честі обидва удостоїлися завдяки меценатству за часів пандемії.

Тоді про це повідомляло видання "Бессарабія Inform".

Так, колишнього народного депутата Олександра Дубового та його сина Марка Дубового було нагороджено знаками поваги від Національної академії медичних наук України за меценатський внесок у боротьбу українських медичних працівників з пандемією коронавірусу. Ба більше, орден їм особисто вручив президент академії Віталій Цимбалюк.

різне xdideeieuiqhhant

Згідно з даними видання, екснардеп, якого підозрюють у розкраданні, надавав допомогу у вигляді засобів захисту та лікарських препаратів. Проте згодом, у новинах ім’я колишнього народного обранця фігрувало уже не в позитивному ключі.

різне

Олександра Дубового підозрюють у розкраданні бюджету Одеси

Так, у січні 2024 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Дубового та ексдепутата Одеської обласної ради Олега Бабенка в організації розтрати понад 92 мільйони гривень з бюджету Одеси під час купівлі будівлі заводу "Краян" за вдвічі завищеною ціною.

Варто зауважити, що Олександр Дубовий відомий, як підприємець, який дуже тісно наближений до "правої руки" Юлії Тимошенко — Олександра Турчинова. У 2012 році він прийшов на засідання парламенту в куртці з крокодилової шкіри вартістю 85 тисяч євро, за що в кулуарах та ЗМІ парламентар згодом отримав прізвисько "крокодиловий нардеп".

Попередньо ВАКС розпочав розгляд по суті справі про придбання адміністративної будівлі колишнього заводу "Краян", головним обвинуваченим у якій є Одеський міський голова Геннадій Труханов. Також у справі фігурували його заступник та інші чиновники Одеської міськради.

Цікаво, що справа Дубового тривалий час слухалась окремо, іншою судовою колегією, і тривалий час гальмувалася у ВАКС на підготовчій стадії через обвинувачених та їхній захист.

Розкішний палац екснардепа-"благодійника"

У Києві, в Печерському районі розташований елітний багатоповерховий будинок. Назвати його "стриманим" дуже важко, адже як за розміром, так і за архітектурою цей "палац" дуже сильно виділяється навіть на тлі решти доволі дорогих маєтків Печерських пагорбів. Тривалий час для ЗМІ залишалося таємницею – хто ж володіє цим маєтком.

різне

І згодом вявилося, що власником будинку виявився скандальний екснардеп Олександр Дубовий, а точніше – його донька Софія.

Зауважимо, що мова йде про забудову на ділянці за адресою Землянська, 6. Виявилося, що за даними Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру), площа землі по вул. Землянська, 6 (кадастровий номер — 8000000000:82:284:0006) становить трохи більше 10 соток.

різне